Sector

Achtergronden

Nederland biedt een effectieve infrastructuur voor de vestiging van houdster- en financieringsmaatschappijen door multinationals, investeringsmaatschappijen en vermogende particulieren. Vaak worden de activiteiten van deze vennootschappen niet in eigen beheer uitgevoerd, maar worden uitbesteed aan gespecialiseerde dienstverleners zoals trustkantoren.

Diensten

De dienstverlening van de sector bestaat uit het verrichten van de administratie, het voorzien van bestuurders en het geven van elementaire ondersteuning aan de aan haar toevertrouwde rechtspersonen op juridisch gebied en het vlak van risk & compliance. Hiertoe beschikken de kantoren over hoog opgeleid personeel.

Kerngetallen

Binnen de sector zijn ultimo 2015 259 Wtt vergunninghouders actief. 112 van deze vergunningen worden gehouden door 'kleine' kantoren, de overige vergunningen worden gehouden door een 40-tal grotere kantoren. De sector voorziet in ruim 2.500 arbeidsplaatsen. Van de binnen sector actieve ondernemingen (ultimo 2015 ongeveer 150) zijn er ultimo 2015 ongeveer 50  trustkantoren aangesloten bij Holland Quaestor. Deze kantoren representeren ruim 80% van het 'business' volume binnen de sector.

Binnen de sector is een duidelijk consolidatietrend zichtbaar waarbij schaalgrootte een steeds belangrijkere voorwaarde is om aan het door de toezichthouder(s) beoogde- en door HQ gewenste kwaliteitsniveau te voldoen.

Leden login

Wachtwoord vergeten?

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]