Inval FIOD onderstreept noodzaak tot invoering keurmerk trustsector

Amsterdam 20 mei 2014

Holland Quaestor heeft kennis genomen van het bericht dat door de FIOD en de politie invallen zijn gedaan bij 3 trustkantoren in Amstelveen, Amsterdam en in de omgeving van Eindhoven. Holland Quaestor is niet bekend met de aanleiding noch bij wie deze invallen zijn gedaan. Holland Quaestor is van mening dat waar de wet gehandhaafd moet worden, zij dit alleen van harte kan ondersteunen. Deze situatie geeft eens te meer aan dat het keurmerk zoals Holland Quaestor dat voorstelt in te voeren voor de hele sector een bittere noodzaak is.

Holland Quaestor heeft de invoering van een keurmerk geïntroduceerd bij het Ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank. Holland Quaestor doet een beroep op de politiek tot ondersteuning van dit keurmerk en de creatie van een wettelijke basis die het mogelijk maakt de kwaliteit en betrouwbaarheid van de trustsector beter en vollediger te handhaven.

Holland Quaestor wil de Nederlandse samenleving de zekerheid kunnen bieden dat wet- en regelgeving onvoorwaardelijk worden toegepast naar de letter en naar de geest.

Leden login

Wachtwoord vergeten?

We gebruiken cookies om uw taalvoorkeur bij te houden en surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten[OK]